Kokkapuhe Vappuna

Hyvät kansalaiset,

No, pakko kai sanoa että kansalaiset, sillä epäilenpä suuresti, että Vappupäivän ollessa vielä aamupäivän puolella monikaan liittää itseensä sanaa hyvä.
Joku saattaa olla ns. hyvissä, mutta aika monet ystävistäni ovat tälläkin hetkellä iloisessa loiskeessa ja  yrittävät saada pientä suolapalaa alas sivistyneesti.

Yritin miettiä flunssan kourissa, mitä viisaita sanoja kertoisin Vappupäivän kunniaksi.
Samalla mietin, miten saan edes jonkinlaisen aasinsillan tai ihan minkä tahansa sillan Vapun ja veneilyn yhdistäväksi teemaksi. Aika hankalaa.
Vähän sama kuin yrittäisit ottaa Kardashianin naisista valokuvaa jossa heillä olisi edes vähän vaatteita päällä tai yrittäisit lukea Vapun iltapäivälehtiä löytämättä niistä ”parhaita vinkkejä Vappuun” tai ”nämä viisi seurausta tulee kun juhlit rankasti kaksi päivää.”

Yksi asia pomppasi piripäisen sammakon lailla heti mieleeni: uuden veneeni toimitus on toukokuussa.
Jumalauta. Nyt on toukokuu ja vaikka soittelin heti puolenyön jälkeen valmistaja Juha Snell Oy:lle, jälleenmyyjän edustaja Antille sekä satunnaisesti valitsemiini numeroihin, ei kuultu pienen ihmisen ääntä. Ei annettu lupausta pikaisesta toimituksesta. Eivät edes pyytäneet juhliinsa mukaan. Tai siis eivät viisaina ihmisinä edes vastanneet.
Voin nyt näin jälkikäteen kertoa, että osaan pitää todella mahtavan midnight-shown esittäen Zimbabwelaisen Suokukon soidintanssia. Kysykää vaikka vaimolta! Tai älkää. Kysykää minulta niin vastaan vaimoni puolesta. Niin on parempi.

Toukokuusta alkaa myös sortsikausi. Näyttää toki hieman oudolta, kun sortsien alla on pitkät kalsarit, mutta kaikilla supersankareillahan on tyköistuvan kokovartaloasunsa PÄÄLLÄ aina kalsarit. Sovellan siis vain Mustanaamion ja kumppaneiden tyyliä.
Saattaa olla että flunssa kestää tänä vuonna vähän pidempään...

Olin kyllä viikonloppuna veneilemässä. Pellingin kupeessa oleva Benitas Cafe aukaisi kesäkauden ja pakkohan sinne oli ajaa appiukon veneellä vaikka perille päästyä täytyi sulattaa itsensä mikroaaltouunissa (puoliteho, 2min.). Siihen sitten kylkeen pari kylmää olutta ja se oli siinä.
Siis se flunssa.
Täytyy ihmisen olla helvetin tyhmä, että parantaa kylmettynyttä oloaan jääkylmällä oluella. Vähän sama kuin parantaisi flunssaansa menemällä uimaan mereen. Voin kertoa, että ei auttanut.
Kastoin vain muniani myöten eikä niitä sen jälkeen näkynytkään muutamaan päivään.

Kiersimme pienen mutkan Pellingin puolelle kun veimme ystävämme - sanotaan nyt häntä tässä yhteydessä vaikka Sakeksi - omalle kesähuvilalleen ja täytyy taas kerran todeta, että ulkosaaristo on kaunista, ihmiset ystävällisä ja tunsin oloni niin kansaiväliseksi, että tilasin oluen ruotsiksi. "Moro tai siis hej. Karjala." Rouva ymmärsi heti ja varmaan luuli minun olevan joku alkuperäinen Pellingin Nilsson. Olin niin tohkeissani että kiitin vielä heittämällä "tusen tackin" ja olin jo lisäämässä "vädert är vackert ofta på Åland, mutta vaimoni potkaisi aika kipeästi nilkkaan minua. Aika ninja!

Vetypallo lämmitti, merenkäynti oli erittäin maltillista ja oli suhteellisen siedettävän lämminkin kun olin pukenut koko vaatekaapin sisällön päälleni. Jos siis joku tuttu sattui minut näkemään niin ei, en ole lihonut. Pukekaa itse päällenne seitsemän paitaa ja kolmet kalsarit sekä johonkin Antarktiksen veneilyolosuhteisiin suunnatun veneilyasun päällenne!
Ostin muuten tuon Muston asun Kapteenskasta Jannelta. Asu on paras veneilyasu minkä olen koskaan omistanut. Joo, se on myös ensimmäiseni. Siitä kun vetää kaulukset ylös niin ei näy kuin vähän päälakea. Omassa tapauksessani se on aina plussaa mitä vähemmän naamastani näkyy muille.

Nyt on siis Vappu.
Meille on kohta tulossa tuttuja grillaamaan ja vastuullani on siis grillaaminen, kalan savustus ja yleisenä seuramiehenä toimiminen. Kaikki käy (paitsi liian pienet kengät) ja jos sitä nyt sitten kevään juhlan kunniaksi ottaisi lasillisen kuplivaa. Ei, en tarkoita että juon kiehuvaa vettä vaan skumppaa, kuoharia eli Vapun omaa nuottiöljyä.

Aloitan siis eväiden valmistamisen ja lähetän avoimen toiveeni uuden Fasterini toimittajille:
Toivon että veneenlasku lähestyy mutta veneen lasku unohtuu.

Mukavaa kevättä ja pidetään sepalus kiinni kun kuseskellaan veneestä!

Kommentit

Suositut tekstit